Basic Basecamp

Op verzoek van een motorclub heb ik ooit een Workshop Basic BaseCamp ontwikkeld die ervoor zou moeten zorgen dat iedereen overweg kan met dit, volgens sommigen, beste programma voor het maken van routes. Via deze pagina’s doen we dat nog eens dunnetjes over om ook een wat breder publiek te kunnen bedienen. Ik weet het, er zijn ook mensen die zich beroepsmatig hiermee bezig houden, inclusief complete (web-)seminars, Youtube filmpjes of DVD’s, maar ikzelf denk dat je met deze training al snel voldoende baat hebt om rustig te beginnen met het maken of aanpassen van eigen routes.

Het programma BaseCamp (laatste versie 4.7.0. van 2018) is dus het onderwerp van deze training en dat pakket bedient niet alleen de motorrijder, maar ook de fietser, de wandelaar, de automobilist etc. etc. waardoor alle functionaliteiten van BaseCamp meteen het grootste probleem zijn: De makers hebben teveel functionaliteiten in het programma willen stoppen inclusief de mogelijkheid om satellietbeelden te bekijken als overlay en dat maakt het nogal onoverzichtelijk. Veel van deze zaken zoals BirdsEye, Yelp, Avonturen en zelfs ook de Reisplanner laat ik volkomen links liggen want dat zijn feitelijk randverschijnselen. Dus ja, als je voor de eerste keer start, wil je wel weten waar je moet beginnen. Speciale aandacht nog even voor “Deel 0” waarin ik enkele begrippen nader uitleg. Best wel handig als je net met een GPS of BaseCamp begint.

En dat ga ik nu proberen uit te leggen.

Deel 1 De Werkplek
Deel 2 Het Gereedschap
Deel 3 De Opties
Deel 4 Route wijzigen
Deel 5 Nieuwe Route
Deel 6 Plakken en Knippen
Deel 7 Alternatief werken

Deel 0 Begrippen

 

Deze training is gebaseerd op de Windows versie. Als ik ooit nog eens een degelijke Apple van iemand krijg, dan komt deze versie er ook.