Verstoorde route

Wel eens gehad? Automatisch herberekenen staat echt helemaal uit en toch slaat de GPS ineens aan het rekenen. Ik werd daar zelf eens helemaal gestoord van. We waren toevallig in de Noord-Italiaanse bergen en ineens had ik er honderden kilometers bijgekregen terwijl ik slechts rustig aan het toeren was. Route stoppen en opnieuw laden was heel even de oplossing want m’n GPS ging gewoon wéér aan de slag.

Wat blijkt, ik heb de Smartphone Link App verbonden met m’n GPS en die geeft ook de eventuele wegafsluitingen, files etc. door. Nu had ik in de instellingen bij “Verkeer” ook de Verkeersinfo aangezet, niet wetende dat de GPS daarmee aan de gang gaat zodra deze een kans ziet bij een of andere onregelmatigheid. Vinkje weghalen bij het rijden van routes is dan ook de simpele oplossing hoewel ik mij blijf afvragen waarom herberekenen “uit” niet als zodanig wordt opgevat.

Wèl heb ik de verkeersinfo nog aanstaan bij de zgn. Kaartlagen want ik heb gemerkt dat een daar vermelde wegafsluiting dat vaak ook echt is. De file-meldingen (de pop-ups) in beeld neem ik dan maar voor lief.

En over die kaartlagen gesproken, vergeet niet de 3D flauwekul uit te zetten. Met name 3D-terrein is dan wel leuk bedoeld, maar het zicht op de GPS wordt daardoor een stuk minder, vooral in geaccidenteerd terrein.

 

.