MyRouteApp

Een handleiding voor wie een leuke route zoekt.


Er zijn genoeg mogelijkheden om een leuke route te bemachtigen. Zo heeft de redactie wat kant en klare routes staan (als Spoor/Track) op de eigen MyRouteApp (MRA). Daar zijn pagina’s die deels door iedereen en deels door vrienden zijn op te halen. Je hoeft er alleen maar een gratis abonnement van MRA voor te hebben.

En dat doe je als volgt:

Allereerst ga je op de pc naar: www.myrouteapp.com en dan kom je een pagina tegen die er deels zo uitziet:

Een basis abonnement volstaat al voor datgene wat de redactie hier adviseert.


Na de registratie log je in en krijg je een vrij leeg scherm. Om er nu voor te zorgen dat je snel aan de slag kunt, is het raadzaam om meteen een “vriend” uit te nodigen om de beschikbare routes te delen. Daarvoor vind je een optie in de linker bovenhoek:


Op basis van deze uitnodiging ontvangt Erik een mail om de “vriendschap” te bevestigen en zodra dat is gedaan heb verschijnt Erik op je lijstje:

 


En als je dan op de naam klikt ga je naar zijn MRA gedeelte en dat ziet er als volgt uit:

Met behulp van de knop routes kom je bij een keuze menu alwaar je ” Openbaar of Vrienden” kunt kiezen, afhankelijk van de relatie.

 


Klik vervolgens op “Openbaar” en voilá:


In de map: “Trips (inside NL) created for third parties” staat bijv. een route die Erik ooit heb gemaakt voor z’n motordealer Motoport Almere en als je dan eerst op de map klikt en daarna op de route, dan zie je meteen het volgende:

 


De gebruikte wegenkaart is overigens van OpenStreetMap en die wordt in de basisversie gebruikt om routes te maken. De overlay “Michelin” geeft overigens een beter beeld. Met de knop “Bewerk Route-track krijg je een vervolgscherm met dezelfde route voorzien van routepunten. Deze kun je eventueel nog verslepen om de route aan te passen. Je kunt ook direct het gebruikte Route-track direct opslaan als GPX 1.1 Track/Poi. De naam Route-Track is overigens verzonnen door de jongens van MRA om aan te geven dat het feitelijk om een spoor of track gaat die eenvoudig is te converteren naar een route met instructies.

 


Je hoeft verder weinig te doen want ook het route track kun je heel eenvoudig naar je computer of zelfs direct naar je navigatiesysteem zenden. Voor dat laatste moet je alleen wat extra downloaden dus dat bespreken we hier nu niet verder. Opslaan van de route doe je via de volgende knop en gebruik dan het formaat naar keuze of  zoals aangegeven

 


De MyRouteApp bibliotheek


Tot slot nog even het volgende. Ook MRA heeft een archief met een heleboel routes die zo zijn op te halen.


Na het klikken op de bibliotheek zie je het volgende scherm na wat extra inzoomen:

 

 


Na nog verder inzoomen op Nederland, en dan met name in Noord-Holland, zien we diverse routes:


En dan treffen we de volgende route aan, met de maker in beeld:

Zodra je op de knop “Bekijk route details” klikt, opent de route in een volledig scherm en kun je de route op dezelfde manier als hierboven beschreven naar je toehalen.


Succes!

Erik